Studentenvereniging MixOmnia is een initiatief van een aantal VUB-studenten, die vonden dat het tijd werd voor een nieuw geluid op de Vrije Universiteit Brussel.

Logo Mix 2003

Februari 2003 werd de vereniging actief, dit onder de voormalige naam M!XSindsdien fungeert de studentenvereniging als wegwijzer voor de studenten.  Het is een vereniging die de belangen behartigt van die studenten waarvan de stemmen vaak niet doordringen. Een vereniging die met haar activiteiten de leden helpt met ontwikkeling en zelfontplooiing. Het is daarom van belang dat er juist een multiculturele studentenvereniging als deze bestaat aan een vrijzinnige universiteit als de Vrije Universiteit Brussel.Sinds 2003 heeft de studentenvereniging heel wat te verduren gehad. 

Februari 2010, exact 7 jaar later, was het bestuur ervan overtuigd M!X weer te doen heropleven. Onze visie en activiteiten sloegen aan bij de studenten en het grotere publiek, dit gaf ons hoop om door te zetten. 

 

December 2012 breekt er voor de studentenvereniging een nieuwe tijd aan. Met een kersvers bestuur, een vernieuwd programma en grote dosis enthousiasme en wilskracht, is de vereniging bezig om een grote comeback te maken begin februari 2013. Dit allemaal onder de nieuwe naam MixOmnia.

Waarom een nieuwe naam? Om zo onze visie nog duidelijker naar voren te brengen!

De studentenvereniging staat dan wel voor diversiteit, “gemixt zijn” maar dit betekend niet dat we ons afzonderen in onze eigenzinnigheid. We zijn ook “omnia”, alle behorend tot het grote geheel: de samenleving.